dimecres, 25 de març del 2020




Resultado de imaxes para: coronavirus

Ja portem força dies a casa, #JoEmQuedoACasa. El darrer dia d'institut va ser dijous 12 de març. Divendres 27 ja es cumpliran els 15 dies.I ja s'ha allargat per quinze dies més. La previsió és que no n'hi haurà prou tal com evoluciona.

La situació és molt preocupant. A Itàlia ja fa dies que van superar el nombre de malats i de morts que  ala Xina i ara ja ha arribat a Espanya. Es pensava que aquí les mesures havien sigut millors i sigui pel que sigui  estem en el mateix ritme.
Sembla que ja algú que no entén que si les persones viatgen el virus també viatja i l'escampem  a tota la Terra. Els països que han decidit tancar fronteres abans no esperar tenir molts afectats no tindran gaire malalts i podran tornar a la normalitat més aviat. Això és el que diuen molts metges que entenen sobre l'evolució del virus, o dels virus, degut que aquests és un virus nou i no se'n sap massa.
                 Imatge: enllaç https://images.radio-canada.ca/q_auto,w_1250/v1/ici-info/16x9/coronavirus-modele-cdc.jpg
Les dades oficials amb data del 24 de març són preocupants: 47610 afectats per la Covid-19 a Espanya amb un total de 3434 morts. A Catalunya ja hi ha registrats 9937 infectats amb un total de 516 morts.
Evolución del numero de contagios con y sin confinamientoFa una setmana, amb data del 16 de març hi havia un total de 3544 afectats per la malaltia a Madrid amb 213 morts, i la xifra a Catalunya, 903 afectats amb 12 morts. Veiem que fa una setmana era impensable tenir aquestes xifres.
De fet, si haguéssim fet cas a la informació que ens donava el Dr Oriol Mitjà podiem haver previst aquesta catàstrofe: si no tanquem fronteres, si mantenim la mobilitat, si no ens ho prenem seriosament, l'evolució de malalts creixerà en exponencial. I així s'ha complert.
 S'han pres mesures divendres farà 15 dies. Al reduir el contacte amb altres persones hauria de ser a partir de divendres que el nombre d'infectats s'anirà reduint. A mi em sembla que el nombre de morts encara no començarà a baixar doncs hi ha molts malalts ingressats a les UCI. Esperem que es dongui a l'abast amb els malalts greus.

A cuidar-se i veure'ns per pantalla toca.
Amb la família ens veiem per Skype. La meva mare s'ha hagut d'espavilar per fer servir la tauleta i connectar-se. Així ens veiem una estona.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada