dimecres, 18 de març del 2020

Dimecres 18 de març #joemquedoacasa


És una portada d’un diari del 6 de febrer. Feia pocs dies que sabíem de l’existència del coronavirus-19. Tots ho veiem una cosa molt llunyana i els comentaris que se sentien era que la gent tenia por als xinesos.


Jo vaig comentar als alumnes que la Xina era molt gran i estava focalitzat amb una zona. I els hi vaig comentar que si això passés a un país europeu si els xinesos haurien de tenir por de tots els europeus. I la resposta ara seria que sí, i molta. Doncs ho hem deixat passar  de país a país.
El 6 de febrer la malaltia portava poc més d’un mes infectant a persones. Aviat en vam ser coneixedors, i que la Xina confinava la regió on havia sortit el brot perquè no s’escampés. Com podem veure en aquell moment hi havia 25000 malalts en tot el món, el 90 % xinesos i les persones mortes per aquesta infecció vírica era de 500.

Els registres oficials del Ministerio de Sanidad que observem avui 18 de març, que són les dades d’ahir a les 9 del vespre són: 13716 infectats i 598 morts.
I encara no es veu la necessitat de tancar les ciutats o comunitats més afectades, que són les persones que com més ens movem més podem escampar el virus.

Hem d’intentar no escampar-ho nosaltres, ens confinem, com menys ens desplacem millor, per nosaltres i pels altres. 
Ens quedem a casa i sortim només quan és necessari.

Salut!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada