dimarts, 17 de març del 2020

Dimarts 17 març, ensquedemacasa

Avui dimarts 17 de març han augmentat molt el nombre d'infectats i morts degut a la pandèmia de coronavirus. Ha costat actualitzar les dades. A primera hora del matí apareixien les dades d'ahir a les 7 de la tarda.


Cap al migdia les han actualitzat i no han estat gens agradables. A Catalunya hem passat de 903 infectats a 1394, 491  malalts més que ahir, i també ha augmentat el nombre de morts, en 6 persones, de 12 a 18.

Per desgràcia aquestes són les previsions, que mentre no es faci un confinament ben fet anirà en augment.
Tota aquesta setmana tindrem un augment exponencial tal com els científics preveuen.
Esperem que al començament de la setmana vinent tinguem un augment més lleuger.



A les dades de diaris nacionals d'Espanya de la tarda només constaven canvis a Catalunya: el nombre d'infectats ha arribat a 1866 malalts, 372 més que al matí, i ha augmentat molt el nombre de persones que han mort, hem passat de 18 a 41. Veiem que ha augmentat molt, però per desgràcia encara l'augment ha estat més greu. Segons vilaweb, a darrera hora  consten 2521 malalts i 55 persones mortes. Des d'ahir tenim un augment de 1618 infectats més, quasi s'ha triplicat el nombre de persones malaltes en un dia. I el nombre de persones mortes és quasi sis vegades més.

Com veiem la situació és molt preocupant. Tenim el president Quin Torra infectat, el vicepresident Pere Aragonès també. Ara acabo de saber que en Jordi Basté també. I veïns i veïnes, familiars, amics, coneguts, persones que no coneixem, tots podem estar malalts. Això és molt seriós.

I el govern central encara no veu que s'han de limitar els espais, no n'hi ha prou d'un gran territori, s'ha de fer pels nuclis, on hi ha més infectats si l'objectiu és que no es mori massa gent.
Des de Madrid el president Pedro Sánchez ha informat d'un pla de xoc econòmic, informació molt important, però encara no veu bé que s'han de confinar espais més petits, com Madrid o Catalunya doncs hi ha molts infectats. Segueix amb el concepte tots units, quan hem d'estar tots no gaire units.
Les Illes sí que s'han pogut confinar. Almenys un territori no quedarà tan infectat.

La situació seà llarga, no celebració de St Jordi, canvi de dates de la selectivitat, moltes celebracions no e spoden fer. hem d'ocupar el nostres dies i intentar no preocupar-nos més del compte. Per això us faig un suggeriment:  el Dr Claudi Mans cada dia publica 10 qüestions d'un Trivial químic. Us pot interessar, i si més no, distreure. aquí ho podeu trobar enllaç

I avui amb els meus néts, la Judit i en Jan, hem jugat, hem dibuixat , i hem llegit un conte, La Rosa contra el virus, de l'editorial Sentir. Ha estat molt interessant i et dóna consells i suggeriments. Hem fet una cançó, i després amb la seva mare, la meva filla Agnès l'han coreografiada. Aquí podeu veure com ha quedat. Espero que us agradi  enllaç

A cuidar-se. Salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada